Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه صنعتی امیر کبیر موفق شدند جایگزین پوستی به روش چاپ زیستی تهیه کنند تا در درمان بیماری‌های پوستی مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر میترا اسدی عیدیوند، عضو بنیاد ملی نخبگان و پسا دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تهیه جایگزین پوستی به روش چاپ زیستی» گفت: آمارهای به دست آمده نشان می‌دهند که حدود ۶۷ میلیون نفر در دنیا از آسیب‌های پوستی رنج می‌برند و سالانه بیش از ۲۵ بیلیون دلار هزینه درمان این بیماری‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در حال حاضر، از رویکردهای مختلفی برای درمان آسیب‌های پوستی استفاده می‌شود که استاندارد طلایی مربوط به روش پیوند پوستی اتوگرفت است. 

مجری طرح با بیان اینکه در این روش بخشی از پوست سالم فرد را جدا کرده و در محل آسیب قرار می‌دهند، گفت: این روش دارای محدودیت‌هایی از جمله حساسیت‌زایی، امکان پس‌زده شدن توسط سیستم ایمنی بدن و همچنین محدود بودن تعداد افراد اهداکننده است. 

رییس هیئت مدیره‌ یکی از شرکت‌های فناور خاطر نشان کرد: در بسیاری از آسیب‌های پوستی مانند آسیب‌های به‌ جا مانده از جراحی تومورهای سرطانی در سر، به پیوند پوستی نیاز است تا محل آسیب را پوشانده و با بافت پوست یکپارچه شود.

وی گفت: با این که در بسیاری از مواقع از پیوندهای اتوگرفت برای برای درمان آن‌ها استفاده می‌شود، اما این روش همیشه کارآمد نیست؛ زیرا در مواقعی که بخش بزرگی از پوست سالم نیز درگیر می‌شود؛ جایگزین‌های اتوگرفت می‌توانند مشکلات زیبایی و عملکردی برای فرد ایجاد کنند. از این رو لازم است تا جایگزین پوستی مورد استفاده قرار بگیرد که آسیب کمتری به بیمار وارد کند.
 
به گفته‌ اسدی عیدیوند، در حال حاضر محصولات متعددی برای درمان آسیب‌های پوستی وجود دارند؛ اما اکثر این محصولات غیر بیولوژیک بوده و سرعت پایینی در درمان دارند. همچنین در اکثر محصولات بیولوژیک نیز تنها از یک نوع سلول استفاده شده است؛ از این رو نمی‌توانند به خوبی ساختار عملکرد پوست طبیعی را شبیه‌سازی کنند. 

وی افزود: در این پژوهش هدف ما بر این بوده است تا با استفاده از تکنولوژی چاپ زیستی، محصولی بیولوژیک به همراه سلول‌های زنده تهیه کنیم که بتواند در محل آسیب قرار گرفته و با سرعت پوست را ترمیم کند. سرعت تخریب این محصول باید به گونه‌ای باشد که اجازه جایگزین شدن پوست طبیعی را بدهد و چنین محصولی تا کنون تهیه نشده ‌است.

مجری طرح ادامه داد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای ناشی از اجرای این پروژه، صرفه‌جویی ارزی معنادار در سبد واردات مصارف دارو و درمان کشور و کمک به ارتقاء ظرفیت‌های تولید داخلی محصولات دانش‌ بنیان در حوزه زیست‌فناوری است.

وی تاکید کرد: همچنین، محصولات حاصل از این پژوهش «جایگزین پوستی تهیه‌شده به روش چاپ زیستی » و «جوهر زیستی بر پایه آلژینات» هستند.

این محقق عنوان کرد: این کار مجموعه‌ای از چند پروژه مختلف شامل تهیه داربست الکتروریسی، تهیه جوهر زیستی، تهیه جایگزین هیبریدی متشکل از پلیمر و هیدروژل و ارزیابی‌های مربوط به آن‌ها بوده است. در هر فاز، ارزیابی‌های لازم انجام شده و به محصول جایگزین پوستی تهیه‌شده به روش چاپ زیستی دست یافتیم. 

وی تاکید کرد: صنایع مهندسی پزشکی، پزشکی و زیست‌مواد حوزه‌های اصلی و کاربردی برای استفاده از نتیجه پژوهش ما هستند. همچنین، مشتریان اصلی این محصول مراکز بهداشتی-درمانی، مراکز تحقیقاتی، مراکز سوختگی و شرکت‌های دانش بنیان هستند.

اسدی عیدیوند در خصوص ادامه این پروژه گفت: فاز بعدی این پروژه مربوط به تست‌های حیوانی است. پس از انجام تست‌های حیوانی به عنوان یک محصول تجاری داخلی با قابلیت شخصی‌سازی شدن با توجه به شدت و اندازه آسیب پوستی قابل تولید است.

وی با اشاره به  ویژگی‌های طرح گفت: سرعت تخریب کنترل‌شده، عدم ایجاد سمیت، قابلیت بارگذاری دارو و نانوذره، امکان ایجاد بافت مشابه پوست (به دلیل کنترل‌پذیری مکان سلول‌ها)، استفاده آسان (به دلیل وجود مت الکتروریسی شده)، امکان تهیه جایگزین‌های پوستی بزرگ‌تر از جمله ویژگی‌های این طرح به شمار می‌روند.

مجری طرح با تاکید بر اینکه در ایران، گروه‌هایی پراکنده مشغول فعالیت در این زمینه و تهیه جوهرهای زیستی هستند، گفت: در خارج از ایران، اخیرا گروه‌هایی در حوزه تولید جوهرهای زیستی، زخم‌پوش‌های سلول نشانی‌شده و پوست مصنوعی به روش چاپ سه‌بعدی زیستی با هدف زنده‌مانی سلولی، افزایش خواص مکانیکی و رئولوژی، خواص آنتی باکتریال و تولید محصولاتی با قابلیت رهایش داروهای آنتی بیوتیک در حال کار و توسعه این حوزه هستند.

اسدی عیدیوند با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: در حال حاضر، جایگزین پوستی، زخم‌پوش‌ و دیگر محصولاتی که برای بیماران با آسیب‌های پوستی استفاده می‌شوند، به صورت وارداتی بوده و هزینه‌های بسیار زیادی به همراه دارند؛ از این رو با تولید داخلی جایگزین پوستی، واردات محصولات مشابه خارجی کم می‌شود و نتایج این طرح می‌تواند صرفه‌جویی  ارزی داشته باشد. 

وی اضافه کرد: با تولید جایگزین‌های پوستی جدید با قابلیت‌های گفته‌شده برای هر بیمار، به صورت شخصی‌سازی شده و تجاری‌سازی آن‌ها، از استفاده دیگر پیوندهای پوستی بی‌نیاز می‌شویم و بیماران می‌توانند از جایگزین‌های پوستی تولید داخل استفاده کنند که هزینه‌ بسیار پایین‌تری نسبت به مشابه‌های خارجی خود دارد.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: همچنین می‌توان قابلیت‌های جایگزین‌های پوستی را با افزودن داروهای جدید و نانوذرات برای بهبود خواص، ارتقا داد و بیماران بیشتری می‌توانند از این محصولات استفاده کنند.

وی با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: این محصول در محل آسیب پوستی قرار گرفته و پس از مدت کوتاهی هیدروژل تخریب شده و بافت طبیعی جایگزین آن می‌شود. سلول‌های موجود در این محصول به ترمیم سریع‌تر پوست کمک می‌کنند. همچنین از آن‌جا که چینش سلول‌ها مانند پوست طبیعی است، بافت به دست آمده عملکرد بهتری را باید به همراه داشته باشد.

به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر معصومه حق‌بین نظرپاک، عضو هیئت علمی پژوهشکده فناوری‌های نوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر مهران صولتی هشجین عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از اساتید راهنمای این پروژه بوده‌اند. این طرح با همکاری پژوهشکده فناوری‌های نو، دانشکده مهندسی پزشکی، یکی از شرکت‌های فناور و با حمایت ستاد توسعه مواد پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد. همچنین مبینا بازاری، فاطمه فارغدلی، کیمیا عابدی و دیانوش کلهری از دیگر محققان این پروژه بودند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دانشگاه امیرکبیر ، پوست ، چاپ زیستی ، سوختگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر پوست چاپ زیستی سوختگی دانشگاه صنعتی امیرکبیر جایگزین های پوستی روش چاپ زیستی آسیب های پوستی جایگزین پوستی تهیه جایگزین برای درمان مجری طرح محل آسیب سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۷۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش

از بین بردن جای جوش‌های بیماری آبله مرغان یکی از نگرانی‌هایی است که افراد بسیاری را درگیر می‌کند و استفاده از چند روش خانگی و دارویی می‌تواند در این مسیر کمک‌کننده باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان درمان خاص پزشکی ندارد و ممکن است پزشک برای کاهش بدن درد و سردرد و تسکین خارش پوست آنتی‌ بیوتیک و آنتی‌هیستامین تجویز کند، اما به طور کلی درمان آبله مرغان در کودکان و بزرگسالان تنها از طریق سپری شدن دوره بیماری انجام می‌شود.

درمان‌های خانگی مؤثر برای آبله مرغان در نوزادان و بزرگسالان

جوش شیرین برای درمان آبله مرغان

یک لیوان آب در یک کاسه بریزید و نصف قاشق سوپ‌خوری پودر جوش شیرین را اضافه کنید.

یک پارچه نرم و تمیز را در مخلوط فرو کنید.

سپس آن را بر روی نواحی تحت تأثیر قرار دهید و بگذارید تا خشک شود.

درمان آبله مرغان با هویج و گشنیز

در حقیقت هویج و گشنیز حاوی ویتامین C و ویتامین Aهستند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است، علاوه بر این ، سوپ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ هایی است که برای مبارزه با عفونت و فرایند التیام مؤثر هستند.

مقداری هویج خرد شده و نصف فنجان گشنیز تازه را به در قابله‌ای بریزید و آب را نیز اضافه کنید و مخلوط را بجوشانید تا اینکه آب به نصف کاهش یابد.

سوپ را هر روز برای مدت یک ماه بخورید.

جوی دوسر مؤثر در درمان آبله مرغان

روش ۱:

دو فنجان جو دوسر را پودر کنید و آنها را در یک وان بریزید و دو لیتر آب گرم را به آن اضافه کنید.

می‌توانید روغن‌های اسانسی اساسی را نیز اضافه کنید، مانند روغن درخت چای، روغن اسطوخودوس.

خود را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.

روش ۲:

دو فنجان جو دوسر را پودر کنید و آن را در یک کاسه بگذارید.

بگذارید حدود ۲۰ دقیقه بماند.

آن را محکم بپوشانید و ببندید.

سپس آن را در یک وان پر از آب گرم قرار دهید تارنگ آب شیری شود.

کمی از روغن‌های اسانسی را نیز اضافه کنید مانند روغن درخت چای، روغن اسطوخودوس.

در حدود ۲۰ دقیقه در آب بمانید و این روند را به طور مرتب انجام دهید.

سرکه قهوه‌ای مناسب برای آبله مرغان

یک وان پر از آب گرم را آماده و نصف فنجان سرکه قهوه‌ای را به وان اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب بمانید.

سپس بدن را با یک حوله تمیز و نرم خشک کنید.

رفع بیماری آبله مرغان با عسل

کمی عسل را به مناطق مورد نظرتان بمالید؛ این کار را دو بار در هر روز انجام دهید تا هیچ جای زخمی باقی نماند.

خلاصی از آبله مرغان با چای گیاهی

یک قاشق سوپ‌خوری از گیاهان را در یک کاسه بریزید و کمی آب جوش بریزید.

اجازه دهید تا چند دقیقه بماند و سپس آن را صاف کنید.

سپس مقدار کمی عسل، پودر دارچین و کمی آب لیمو به مخلوط اضافه کنید و این چای را کم کم و چند بار در روز بنوشید.

درمان آبله مرغان با روغن اسطوخدوس

روش ۱:

کمی روغن اسانسی اسطوخدوس را در یک فنجان بریزید و سپس روغن نارگیل کمی را برای رقیق شدن آن اضافه کنید.

روغن را به مناطقی که تحت تأثیر قرار گرفته است، بمالید.

بگذارید به طور طبیعی خشک شود و این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

روش ۲:

در یک وان پر از آب گرم چند قطره روغن اسطوخودوس و بابونه بریزید.

خود را به مدت ۱۰ دقیقه در این مخلوط خیس کنید.

درمان آبله مرغان با ریحان

برگه‌ای تازه ریحان را در یک قابلمه با کمی آب حرارت دهید.

وقتی آب جوشید، برگ‌ها را بردارید و حرارتش کم شود، این محلول را برای چند دقیقه آرام بجوشانید.

سپس حرارت را خاموش کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند، برای چند دقیقه در یخچال بگذارید و سپس یک حوله تمیز در مخلوط بگذارید و بر روی مناطق متأثر بگذارید، این روش را هر روز یک بار اعمال کنید.

خواص درمانی زنجبیل برای آبله مرغان

روش ۱:

ریشه‌های زنجبیل را با یک فنجان آب به قابلمه اضافه کنید، مخلوط را روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بجوشد.

سپس حرارت را خاموش کنید و مخلوط را صاف کنید.

سپس کمی آب لیمو و عسل اضافه کنید. (یک قاشق سوپ‌خوری) مخلوط را دو بار در روز بنوشید.

روش ۲:

یک وان پر از آب گرم را آماده کنید.

نصف فنجان پودر زنجبیل را به داخل وان بریزید و به مدت نیم ساعت خود را خیس کنید.

این کار را هر روز انجام دهید.

پیشگیری از باقی ماندن جای جوش آبله مرغان روی پوست

تا حد امکان از خراشیدن خودداری کنید.

دستکش بپوشید تا از آسیب به پوست در اثر خراشیدگی جلوگیری کنید.

یک لوسیون تسکین دهنده را روی تاول‌ها مالیده یا بزنید.

یک کرم ضدخارش مانند لوسیون کالامین را روی تاول‌ها مالیده یا بزنید.

حمام خنک داشته باشید.

آنتی هیستامین مانند بنادریل را امتحان کنید.

چگونه جای جوش آبله مرغان را از بین ببریم؟

رتینول یکی از فرم‌های ویتامین آ است، این ماده تولید کلاژن را به شدت افزایش می‌دهد، مالیدن کرم روی اسکارها به طور شبانه تولید کلاژن را در ناحیه آسیب دیده تحریک می‌کند و اگر مصرف این کرم موجب حساسیت پوست شما شد، یک روز در میان از آن استفاده کنید.

اکسفولیاک سلول‌های مرده پوست را حذف، فضا را برای تولید و جایگزینی سلول‌های جدید فراهم و با اسکراب کردن پوست بخش سطحی لک را تراشیده و حذف می‌کند.

دو روش اکسفولیت کردن وجود دارد:

۱. مکانیکی

شامل اسکراب، براش و دیگر ابزارها است، این روش به صورت مستقیم روی پوست و در حرکت‌های دورانی اعمال، روی پوست انجام و هر سه روز یک بار تکرار می‌شود.

۲. شیمیایی

لوسیون‌هایی هستند که یک واکنش خفیف شیمیایی ایجاد می‌کنند که لایه سطحی پوست را بر می‌دارد، این مواد را طبق روش مصرف تجویز شده به صورت مستقیم روی اسکار قرار دهید.

کرم برای رفع جای جوش آبله مرغان

کرم‌های سطحی رفع اسکار شامل انواع ترکیبات و عناصری هستند که گمان می‌رود به حذف یا کاهش تظاهر لک‌ها کمک می‌کنند.

درمان خانگی جای آبله مرغان

ویتامین E

ویتامین E از دیرباز به عنوان یک ماده مؤثر برای درمان این جای زخم‌ها در نظر گرفته می‌شود، اما این ادعا ممکن است صحیح نباشد، مطالعه‌های بسیاری نشان داده است که این ماده تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر این جای زخم‌ها ندارد، در واقع ، آکادمی پوست آمریکا به اشخاص توصیه می‌کند که از ویتامین E بر روی جای زخم خویش استفاده نکنند برای این که ممکن است ظاهر آن را بدتر کند.

جوی دو سر

برای درمان جای آبله مرغان، ماده‌های طبیعی مثل جو دو سر خیلی کمک کننده هستند، برای این که خواص رطوبت رسانی بسیار بالایی دارد و این خواص به سلول‌های پوستی برای بهبود سریع‌تر و بهتر کمک می‌کند.

قدری جو دو سر را با آب در میکسر مخلوط کنید تا به یک خمیر نرم تبدیل شود، سپس این خمیر را در یخچال قرار دهید تا کمی خنک شود و بعد آن را برای درمان جای آبله مرغان روی اسکارها قرار دهید، قدری با سرانگشتان آن را ماساژ دهید و پس از ۱۰ دقیقه صورت را بشویید.

آبلیمو

ویتامین C و اسید سیتریک موجود در لیمو، رنگ چهره را روشن می‌کند و با خواص لایه برداری طبیعی، اثرهای زخم روی لایه خارجی پوست را التیام می‌بخشد، کافی است لیموی طبیعی را به مدت ۱۰ دقیقه روی نواحی آسیب دیده بگذارید و سپس با آب ولرم بشویید.

آلوئه ورا

از آلوئه ورا در درمان سوختگی‌ها استفاده شده است، آلوئه ورا تأثیر اثبات شده‌ای در کاهش دمای ناحیه آسیب دیده دارد، اما روی درمان اسکارها تأثیر خاصی ندارد؛ پاپایا یک ماسک لایه بردار طبیعی برای از بین بردن جای لک آبله مرغان است، پاپایا یک لایه بردار طبیعی است و با فعال کردن آنزیم‌های پوستی، سلول‌های مرده را از بین می‌برد.

آبلیمو، عسل و پاپایای پوست کنده شده را در مخلوط کن بریزید، آن را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یک دستی به وجود آید، آن را روی لکه‌های پوست صورت بزنید، محل را با یک پلاستیک بپوشانید، نیم ساعت صبر کنید، با آب سرد پوست صورت را بشویید و خشک کنید.

کد خبر 742590

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر