Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، سه جراحی که مراکز مراقبت‌های ویژه انجام می‌دهند شامل موارد زیر می‌باشند: 

۱. درمان سوختگی

سوختگی‌ها بر اساس میزان نفوذشان در بافت‌های بدن طبقه‌بندی می‌شوند. دسته‌های سوختگی عبارتند از: 

• سوختگی درجه یک: این نوع سوختگی که به‌عنوان سوختگی سطحی شناخته می‌شود، فقط بر روی اپیدرم یا لایه بیرونی پوست تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

• سوختگی درجه دو: این نوع سوختگی که به‌عنوان سوختگی با ضخامت جزئی شناخته می‌شود، هم‌روی اپیدرم و هم‌روی درم یا دولایه بیرونی پوست تأثیر می‌گذارد. 

• سوختگی درجه سه: که به‌عنوان سوختگی با ضخامت کامل شناخته می‌شود، این نوع سوختگی اپیدرم و درم را از بین می‌برد و همچنین ممکن است بافت زیرجلدی یا داخلی‌ترین لایه پوست را نیز تحت تأثیر قرار دهد. 

• سوختگی درجه چهار: این نوع سوختگی انتهای عصب را از بین می‌برد و روی هر لایه‌ای از پوست، حتی گاهی ماهیچه‌ها و استخوان‌ها نیز تأثیر می‌گذارد. 

سوختگی‌های درجه اول معمولاً در خانه قابل‌درمان هستند درحالی‌که سوختگی‌های درجه‌دو نیاز به مراقبت‌های پزشکی در مراکز مراقبت‌های فوری دارند. سوختگی‌های درجه‌دو به طور معمول باعث قرمزی، تاول، متورم شدن و دردناک شدن پوست می‌شوند. 

درمان سوختگی‌های درجه‌دو معمولاً شامل برداشتن بافت تخریب شده است. قسمت سوخته پوست نیاز به پیچاندن در بانداژ خشک دارد تا بهبودی به‌مرور حاصل شود. در این مرحله تزریق واکسن کزاز نیز ممکن است لازم باشد. 

افرادی که دچار سوختگی درجه سه و درجه چهار هستند و همچنین سوختگی‌هایی که بیش از ۱۰ درصد از سطح بدن را پوشش می‌دهند، باید به‌جای مراقبت‌های فوری به اورژانس مراجعه کنند. 

۲. برداشتن کیست

کیست‌ها کیسه‌های مایع غیر سرطانی هستند که تقریباً در هر نقطه از بدن ظاهر می‌شوند. کیست‌ها همچنین می‌توانند مملو از گاز، هوا یا سایر مواد باشند. اکثر کیست‌ها مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی‌کنند. بااین‌حال، کیست‌ها معمولی و کیست‌های بزرگ در قسمت‌های خاصی از بدن می‌توانند باعث درد و ناراحتی شوند. 

برخی از انواع رایج کیست‌ها عبارت‌اند از: 

• اپیدرموئید: این کیست‌ها که سرعت رشد پایینی هم دارند، معمولاً در زیرپوست صورت، گردن و پشت ناشی از تجمع نوعی پروتئین به نام کراتین ایجاد می‌شوند. 

• چربی: این کیست‌های کند رشد معمولاً روی تنه، گردن یا صورت ایجاد می‌شوند و می‌توانند بسیار بزرگ و دردناک شوند. 

• گانگلیون: این توده بافت پر از مایع معمولاً روی دست‌ها، پا‌ها، مچ دست‌ها و مچ پا‌ها ایجاد می‌شود. 

• چلازیا: یک توده کوچک بدون درد در پلک بالا یا پایین است که از یک غده چربی مسدود شده تشکیل شده است. 

• کیست موی درونی: این کیست از مو‌هایی است که در داخل یا سطح بدن رشد می‌کنند و ظاهراً شبیه جوش است. 

در برخی موارد، پزشک آسپیراسیون کیست را انجام می‌دهد که مستلزم خارج کردن مایع است و گاهی در موارد دیگ، پزشک یک عمل جراحی جزئی را برای برداشتن کیست انجام می‌دهد. آسپیراسیون و برداشتن کیست را می‌توان در یک مرکز مراقبت‌های فوری انجام داد. درمان کیست بستگی به عوامل خاصی از جمله نوع و محل کیست و همچنین عفونی بودن یا نبودن کیست دارد. 

۳. تخلیه آبسه

آبسه یک توده دردناک و متورم پر از چرک یا باکتری است. آبسه‌ها معمولاً ناشی از عفونت در قسمتی از بدن هستند. شایع‌ترین محل‌های ایجاد آبسه عبارتند از: 

• پوست زیربغل

• مناطق اطراف مقعد و مهبل

• کشاله ران

جوش آبسه‌ای است که در اطراف فولیکول مو ایجاد می‌شود. افرادی که دارای بیماری‌هایی هستند که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند، بیشتر دچار آبسه می‌شوند. 

سایر عوامل خطر عبارتند از: بهداشت ضعیف، گردش خون ضعیف و محیط کثیف. حتی اگر آبسه ناشی از عفونت نیز باشد، آنتی‌بیوتیک‌ها به‌تنهایی همیشه باعث درمان آن‌ها نمی‌شوند. 

در بیشتر موارد، پزشک باید آبسه را تخلیه کند. اگر زخم بیش از ۱ سانتی‌متر عرض داشته باشد، همچنان بزرگ شود یا دردناک باشد یا با تب همراه باشد، افراد باید مراقبت‌های فوری برای آبسه انجام دهند. 

در صورت نیاز به درمان‌های شامل جراحی‌های کوچک، به پزشکان در مراکز مراقبت‌های فوری برتر مراجعه کنید. این پزشکان علاوه بر درمان سوختگی، کیست و آبسه، خال‌های خونی، عفونت‌های پوستی و ضایعات را نیز درمان می‌کنند. 

پربیننده ترین ۷ ضرر سرکه سیب که نمی‌دانید! سامانه واکسیناسیون برای متولدین ١٣۵۵ به قبل باز شد لغو محدودیت سنی واکسن کرونا تزریق ترکیبی واکسن‌های کرونا در ایران رسما تایید شد استان‌ های صدرنشین در واکسیناسیون کرونا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جراحی مراقبت های فوری سوختگی های درجه نوع سوختگی مراکز مراقبت سوختگی درجه سوختگی ها کیست ها درجه دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۹۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی

مرد میانسال که به علت سوختگی در بیمارستان بستری بود پس از دو هفته راز آتش زدن همسر و پسر ۱۱ ساله‌اش را فاش کرد.

به گزارش مشرق، اواخر فروردین امسال ، مرگ زن جوانی در بیمارستان سوانح و سوختگی به تیم جنایی اعلام شد. به دنبال این گزارش، تیم تحقیق راهی محل شده و در بررسی‌ها مشخص شد که ساعاتی قبل این زن را به همراه شوهر و پسر ۱۱ ساله‌شان که همگی دچار سوختگی شده بودند به بیمارستان منتقل کرده‌اند.

زن جوان ساعاتی بعد به علت شدت سوختگی جانش را از دست داد. این در حالی بود که پسر ۱۱ ساله نیز دو روز بعد با وجود تلاش کادر درمان فوت کرد اما مرد میانسال که از ناحیه دو دست دچار سوختگی شده بود، پس از بهبودی تحت بازجویی قرار گرفت و راز قتل همسر و فرزندش را برملا کرد.

او در تحقیقات گفت: نقاش ساختمان هستم و مدت‌هاست که با همسرم اختلاف داشتم. روز حادثه از پسرم خواستم که با من به محل کارم بیاید اما او مخالفت کرد و سر همین مسأله بحث‌مان شد وقتی همسرم وارد دعوا شد با عصبانیت کنترلم را از دست دادم و روی خودم و همسر و فرزندم بنزین ریختم. آن زمان اصلاً متوجه نمی‌شدم که چه کار می‌کنم. ناگهان کبریت را کشیدم و آنها شعله‌ور شدند. خودم نیز دستانم دچار سوختگی شد. به دنبال صدای فریاد و کمک‌خواهی همسر و فرزندم، همسایه‌ها به کمک‌مان آمدند و با حضور امدادگران، آتش خاموش شد و ما به بیمارستان منتقل شدیم.

به دستور بازپرس جنایی، متهم ۴۹ ساله پس از ترخیص از بیمارستان در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت قرار خواهد گرفت و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • ارائه ۱۰ میلیارد تومان خدمات از سوی کمیته امداد در سال گذشته