Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@09:03:26 GMT

راهکارهای سریع برای درمان آفتاب سوختگی

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۴۷۰۲

راهکارهای سریع برای درمان آفتاب سوختگی

 دیگر گرمای هوا به اوج خودش رسیده و آفتاب دارد حسابی تاخت و تاز می کند و نمی توان به راحتی از شر گرما و اشعه سوزانش در امان ماند.

آفتاب سوختگی از جمله مشکلاتی است که بیشتر افراد برای یک بار هم که شده در این فصل تجربه اش می کنند. در این مقاله راهکارهایی برای درمان سوختگی با نور آفتاب و التیام بخشیدن به عوارض آن (درد و خارش و سوزش) پیشنهاد شده که بد نیست نگاهی به آنها بیندازید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از کمپرس استفاده کنید

آفتاب سوختگی ، باعث بالا رفتن حرارت بدن هم می شود. بنابراین یک لباس نخی خنک بپوشید و جلوی پنکه یا کولر بنشینید، سپس یک ظرف آب یخ با یک تکه پارچه نخی را آماده کنید و پس از خیس کردن کامل پارچه نخی با آب یخ، آن را روی قسمتی از پوست خود که دچار آفتاب سوختگی شده قرار دهید.


چند دقیقه صبر کنید و دوباره این کار را تکرار کنید. شما می توانید برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی، ۱۰ تا ۱۵ مرتبه در روز این کار را انجام دهید. راستی، قرار دادن پارچه آغشته به روغن فندق روی پوست آفتاب سوخته هم می تواند درد و التهاب آن را کاهش دهد.

آنتی اکسیدان مصرف کنید

زمانی که پوست در برابر تابش شدید اشعه های UV خورشید کوفته شده و صدمه دیده است، بدن به آنتی اکسیدان فراوانی نیاز دارد که این آنتی اکسیدان ها را می توان با خوردن روزانه چندین واحد میوه و سبزی تامین کرد. این آنتی اکسیدان ها سبب ترمیم هر چه سریع تر پوست می شوند.

روش دیگر برای تسکین آفتاب سوختگی ، استفاده از مواد غذایی است که خاصیت ضدالتهابی دارند. نوشیدن چای سبز و یا آب انار به تسکین پوست کمک می کند. هر دوی این مواد خاصیت ضدالتهابی و تسکین دهنده دارند و هر دو دارای آنتی اکسیدان های قوی می باشند و می توانند در تسکین آفتاب سوختگی ناشی از اشعه های UV موثر باشند.

آفتاب سوختگی

استفاده از آنتی اکسیدان های موضعی یکی دیگر از راه های درمان آفتاب سوختگی است. برای صورت خود از آنتی اکسیدان هایی استفاده کنید که مرطوب کننده نیز باشند.

پوست تان را با صابون نشویید

اگر می خواهید مشکل سوختگی پوست تان بدتر نشود، وقتی که حمام آب خنک می گیرید، صابون به پوست تان نزنید. صابون، پوست را خشک و حساس می کند و ممکن است حتی باعث پوسته پوسته شدن یا ترک خوردن قسمت آفتاب سوخته پوست شما شود.

شما به جای صابون می توانید از اندکی جوش شیرین یا سرکه سیب استفاده کنید و به هیچ وجه بدنتان را لیف نکشید. بعد از حمام هم بهتر است کمی روغن زیتون یا روغن بادام تلخ روی قسمت سوخته پوست تان بمالید.

خوراکی هایی که برای درمان آفتاب سوختگی مفید هستند:

ماست

کمی ماست خیلی سرد را به طور مساوی بر روی ناحیه ای که آفتاب سوخته شده است بمالید، ۵ تا ۸ دقیقه صبر کنید، سپس پوست تان را با آب بشویید.

خیار

خیاری را برش بزنید و به محل آسیب دیده بمالید. حالا صبر کنید تا پوستتان خشک شود، سپس با آب سرد پوست تان را بشویید.

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی را برش زده یا رنده کنید، سپس به ناحیه ی سوخته بمالید. دقت کنید تا دانه‌های درون گوجه به طور مساوی بر روی پوستتان پخش شده باشد. صبر کنید تا خشک شود، سپس پوستتان را بشویید.

پاپایا

پاپایا را به قطعاتی برش دهید و سپس آن‌ها را در یخچال بگذارید تا خنک شوند. حواستان باشد که برش های پاپایا یخ نزند. حالا آن‌ها را به ناحیه آفتاب سوخته بمالید و پس از خشک شدن بشویید. پاپایا نه تنها باعث ترمیم آفتاب سوختگی می‌شود، بلکه برای پیشگیری یا بهبود آکنه نیز مفید است.

آرد نخود

آرد نخود را با یک قاشق چای خوری زردچوبه و خامه مخلوط کنید تا خمیر غلیظی بدست بیاید. حالا این خمیر را به طور مساوی بر روی پوستتان بمالید، پس از اینکه خشک شد آنرا با آب سرد بشویید.

عسل

عسل را با آبلیمو به تناسب ۲۰:۸۰ مخلوط نمایید، سپس به محل آفتاب سوخته بمالید. زمانیکه کاملا خشک شد، آنرا بشویید.

کره کاکائو

کره ی کاکائو را مستقیما بر روی ناحیه ی آسیب دیده در مقادیر کوچک بمالید.

آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا را به محل آفتاب سوخته شده بمالید، اجازه دهید خشک شود سپس آنرا بشویید. آلوئه ورا نه تنها باعث بهبود سوختگی پوستتان می‌شود، بلکه احساس سوزش و خارش جای سوختگی را نیز تسکین می‌دهد.

سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ را به پوستتان بمالید و پس از خشک شدن آبکشی کنید.

خردل

خردل را به پوستتان بمالید و پس از خشک شدن آبکشی کنید.

توت فرنگی

تعدادی توت فرنگی را له کنید و پوره ی بدست آمده را بر روی ناحیه ی آفتاب سوخته بمالید. زمانی که خشک شد، آنرا با آب سرد بشویید.

بلغور جو دوسر

بلغور جو دوسر را با سفیده ی تخم مرغ خام میکس کنید و خمیر بدست آمده را به ناحیه ی آسیب دیده بمالید. زمانیکه خشک شد، پوستتان را بشویید.

شیر

حوله ای را در شیر فرو ببرید و آنرا به پوستتان بمالید.

سرکه

حوله ی کوچکی را با سرکه خیس کنید و به پوستتان بمالید تا سریعا سوزش پوستتان تسکین پیدا کند.

شیر و عسل

عسل و شیر را با تناسب ۵۰:۵۰ مخلوط نمایید و آنرا به ناحیه ی آفتاب سوخته ی پوستتان بمالید.

چگونه از آسیب‌های آفتاب در امان باشید؟

از ظهر تا ۳ بعد از ظهر از آفتاب‌ دوری‌ کنید.

برای‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری‌ خارج‌ از منزل‌ از کرم‌ ضد‌آفتاب‌ استفاده‌ کنید. محصولاتی‌ که‌ قدرت‌ محافظت‌کنندگی‌ آن‌ها ۱۵ یا بیشتر است‌، محافظت‌ تقریبا کامل‌ ایجاد می‌کنند. کرم‌هایی‌ که‌ قدرت‌ محافظتی‌ کمتری‌ دارند، محافظت‌ نسبی‌ ایجاد کرده و باعث‌ تیره‌ شدن‌ خفیف‌ پوست می‌شوند. برخی‌ از این‌ کرم‌ها در برابر آب‌ و تعریق، مقاوم‌ هستند ولی‌ باید پس‌ از شنا یا مواجهه‌ طولانی‌‌مدت‌ دوباره‌ از آن‌ها استفاده‌ کنید. روغن‌ معدنی‌ یا کره‌ کاکائویی، باعث‌ محافظت‌ در برابر آفتاب‌ نمی‌شوند. ضد‌آفتاب را هر ۲ تا ۳ ساعت تمدید کنید.

برای‌ حداکثر محافظت،‌ از یک‌ داروی‌ محافظت‌‌کننده فیزیکی‌ مثل‌ پماد اکسیدروی‌ استفاده‌ کنید. پس‌ از شنا و در مواجهه‌های‌ متعدد، دوباره‌ از آن استفاده‌ کنید. استفاده‌ از کرم‌های‌ محافظت‌کننده‌ به‌ویژه‌ در نواحی‌ حساس‌تر به‌ سوختگی،‌ مثل‌ پوست‌ بینی، گوش‌ها، پشت‌ ساق‌ها و پشت‌ گردن‌ مفید هستند.

اگر به‌ ندرت‌ دچار آفتاب سوختگی می‌شوید، از یک‌ کرم‌ ضد‌آفتاب‌ استفاده‌ کنید که‌ باعث‌ تیره‌ شدن‌ پست نشود و حداقل‌ محافظت‌ را ایجاد کند.

از لباس‌هایی‌ به‌ رنگ‌ خنثی‌ مثل‌ خرمایی‌ استفاده‌ کنید. از رنگ‌های‌ روشن‌ و سفید بپرهیزید زیرا آفتاب‌ را روی‌ صورت‌تان‌ منعکس‌ می‌کنند.

اگر اصرار بر آفتاب‌ گرفتن‌ دارید، مواجهه‌ خود را با آفتاب‌ در روز اول‌ به‌ ۵تا۱۰ دقیقه‌ در هر طرف‌ بدن‌ محدود کنید و هر روز ۵ دقیقه‌ به‌ این‌ زمان‌ اضافه‌ کنید.


منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آفتاب سوختگی درمان آفتاب سوختگی خوراکی ماست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۴۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل

فناوران یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه قابل حمل مؤثر در تسریع روند التیام زخم پای دیابتی با بهبود گردش خون در محل ضایعه و با مکانیزم تحریک الکتریکی شدند.

جلال ردادی، رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این خبر درباره مکانیزم عملکرد این دستگاه الکتریکی توضیح داد: این سیستم بهبود گردش خون، دستگاه الکتریکی قابل حملی است که جهت تحریک الکتریکی عضلانی و استفاده در منزل توسط خود فرد، طراحی شده است.

وی با بیان این‌که این دستگاه تحریک الکتریکی واحدی را از طریق ۴ پد متصل به پوست به گروهی از عضلات زیرین منتقل می‌کند، افزود: این محرک الکتریکی منحصر به‌فرد در یک موج پریستالتیک از امتداد عضلات دیستال تا پروگزیمال ادامه پیدا می‌کند و سبب فشردگی رگ‌ها و بهبود گردش خون و در نتیجه افزایش آن(جریان خون) در مناطق پروگزیمال و دیستال می‌شود که دی‌اکسید خون را حذف و خون را اکسیژن‌دار می‌کند.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان با تأکید بر این‌که کارکرد دیگر این دستگاه الکتریکی بهبود خون‌رسانی به سایر اندام‌ها(غیر از زخم پای دیابتی) است، ادامه داد: با این مکانیزم خون غنی‌شده از اکسیژن به اندام‌ها بازمی‌گردد و جریان خون را در بیماران مبتلا به افت جریان خون در شریان‌ها و وریدها و مناطق آتروفیک(بافت‌های ماهیچه‌ای تحلیل رفته)، پارستزیا (مور مور و گِز گِز شدن اندام) افزایش می‌دهد.

ردادی با بیان این‌که این دستگاه سه مُد کاری بر اساس مشکلات شریانی، وریدی و نوروپاتی محیطی دارد که پس از تشخیص مشکل بیمار توسط پزشک متخصص، فرد به استفاده از دستگاه برای کمک به تسریع درمان اقدام می‌کند، خاطرنشان کرد: این دستگاه یک دستگاه کمک درمانی است و در کنار سایر اقدامات درمانی باید روزانه استفاده شود تا روند بهبود بیمار تسریع بخشیده شود.

وی افزود: به‌عنوان مثال در زخم پای دیابتی استفاده از دستگاه ما سبب می‌شود روند بهبود زخم به نصف زمان عادی کاهش یابد و استفاده از این دستگاه به افزایش جریان خون(پرفیوژن) در محل زخم منجر می‌شود و بهبود زخم را تسریع می‌بخشد.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به شمار محدود این دستگاه در دنیا با مکانیزم عملکردی تحریک الکتریکی، تصریح کرد: اغلب دستگاه‌های بهبوددهنده گردش خون مکانیزمی مکانیکی دارند، به این نحو که دستگاه از طریق بستن یک کاف دور ساق پا اقدام به پر و خالی کردن آن کاف می‌کند و از این طریق، گردش خون بهبود می‌یابد.

ردادی با بیان این‌که در حال‌حاضر تنها یک دستگاه آمریکایی در بازار تجهیزات پزشکی با مکانیزم تحریک الکتریکی در بهبود گردش خون در پا کمک می‌کند، گفت: دستگاه تولید ما همه ویژگی‌ها و مشخصات آن دستگاه را دارد و با یک تکنولوژی ارزان‌قیمت، همه ویژگی‌های دستگاه را پیاده‌سازی کرده است. همچنین دستگاه به‌علت استفاده از پدهای جدا شدنی از کابل، از نظر هزینه تمام شده برای بیمار در زمان تعویض لوازم مصرفی برتری دارد.

قیمت دستگاه ایران‌ساخت یک چهارم نمونه خارجی آن است

وی، درباره مقایسه قیمتی هم گفت: قیمت دستگاه ساخت ما یک چهارم نمونه خارجی آن است. همچنین از نظر خدمات پس از فروش و تأمین لوازم مصرفی، دستگاه ما برتری کامل را دارد و شرکت قادر است همه اقلام مورد نیاز برای این دستگاه را تهیه و تأمین کند.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان با بیان این‌که دستگاه ما به‌علت ماهیت آن نیاز به استفاده طولانی مدت توسط بیمار دارد، افزود: باتری دستگاه یکی از اقلامی است که در گذر زمان دچار آسیب می‌شود، شرکت با در نظر گرفتن این بحث و هزینه زیاد تعویض باتری، طراحی محصول را به‌نحوی قرار داده که بتواند با باتری کتابی کار کند. برای این منظور جریان مصرفی برای ایجاد ولتاژ تحریک به‌نحو مناسبی مدیریت می‌شود.

به گزارش ایسنا، دیابت یکی از بیماری‌های مهم غیرواگیر در کشور است که طبق اعلام دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال به آن مبتلا هستند.

زخم پای دیابتی یکی از عوارض شناخته شده این بیماری است که طبق اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، تقریباً از هر ۴ نفر یک نفر به این عارضه مبتلا می‌شود.

بحث درمان کم‌هزینه و با حداقل عوارض جانبی بیمار در صنعت تجهیزات پزشکی اهمیت فراوانی دارد. در این طرح هم چندین هدف از جمله درمان از راه دور بیمار و کم کردن نیاز بیمار به حضور در محیط کلینیکی، کاهش هزینه‌های سیستم درمان از طریق تسریع در روند بهبود زخم، تسکین و درمان دردهای ناشی از پای دیابتی و عوارض جانبی ناشی از آن (گِزگِز پا، بی‌خوابی و ...) و کاستن هزینه‌های ناشی از مراجعه بیمار به صنعت بیمه دنبال شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل